tisdag 25 augusti 2015

Motion och studier

Ja då var nästan tisdagen förbi också. Vi brukar alla kommentera hur fort tiden går men jag upplever verkligen att tiden bara rinner iväg.
  Idag har jag hämtat mitt provpaket från en leverantör av pulvershakes för min VLCD (Very Low Calorie Diet) period. Det ska bli spännande att testa dessa men jag har redan testat en påse från denna nya leverantör och den smakade jättegott. Det gör ju saken väldigt mycket lättare om drycken/sopporna smakar gott. Tyvärr har jag lite svårare med de varma sopporna men jag måste ta mig förbi detta hinder för att inte kunna ge kroppen någon varm föda på 3 månader är väldigt svårt kan jag tänka mig. Jag är dock inte så orolig för det finns en uppsjö av olika sorter så det är bara att välja och vraka.

Jag började ju min tredje termin av min utbildning till USKA den 18/8 och jag har idag också hunnit med att skicka in min första deltenta i denna kurs. Den kursen jag läser nu är uppdelad i 4 delar och för varje del skickar man in ett så kallat uppdrag (deltenta). Denna deltenta ska då betygssättas och när hela kursen är över ska man göra sin muntliga slutexamination. Denna examination gör jag via Skype. Jag studerar på distans och detta är verkligen toppen! Jag kan plugga vilken tid som helst på dygnet om jag vill men det gäller verkligen att ha disciplin över sig själv.
  När vi då är inne på disciplin så kommer vi ju lätt in på min kommande VLCD period. Snacka om att jag måste ha disciplin på mig själv...pust...men kunde jag sluta röka för ca 2 år sedan och nu skolar om mig vi 50 års ålder ska jag väl för sjutton också kunna gå ner i vikt??? Ja...det ska jag klara, så de så!! När jag har nått slutmålet kommer jag att stå och hånflina åt min övergångsålder och säga: "Där fick du vad du tålde, tji fick du!!" :):) Det är ju just min övergångsålder som har spelat mig ett spratt och delvis gjort att jag plötsligt gick upp alla dessa vansinniga kilo. Jag vet...jag har också ätit mig till en del av kilona. Det finns ingen genväg till att gå ner i vikt. Ekvationen är ganska enkel: Jag måste göra av med fler kalorier än jag äter. Alltså: Ut för sjutton och rör på dig Ingela! Ja dessa ord ekar varje dag i mitt huvud och jag försöker nu vänja kroppen vid att göra någon form av motion varje dag. Promenaderna är ju härligast men jag har också en motionscykel som jag äntligen har börjat använda istället för att den har stått i hörnet och glott på mig och givit mig dåligt samvete. :) Våra kroppar är gjorda för att arbeta och röra på sig. Jag sade idag till min sambo att snart är det hög tid att plocka fram både regnställ och senare till och med vinterutrustningen i vinter. Promenera ska jag...oavsett väder.

  På fredag återvänder jag till min hemstad för att arbeta över helgen. Jag ska då såklart också träffa 2 av mina barn och mina bägge barnabarn. Min son bor ju nu för tiden i Skottland och dit åker jag snart också. Jag måste ju titta till min lille son på 25 år...:):) En gång mamma, alltid mamma.
  Jag längtar alltid efter dom alla och ibland blir längtan för stark och då är det bara att sätta sig i bilen och köra till dom (förutom min son, då flyger jag). Under denna helg sover jag hos mina föräldrar så jag får även träffa dom varje gång. Det gäller att packa in alla möten med nära och kära under den tiden jag är på besök.

Nu säger jag godnatt och önskar er alla en underbar sömn.
Kram Ingela

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar